Historien om Quilling

Quilling er dybt forankret i verdenshistorien, og menes at stamme fra Kina, efter opdagelsen af papir. Medlemmer af åndelige Fællesskaber var de første opfindere og brugere af quilling-processen. Gradvist spredte denne underholdende kunstform sig til andre lande og blev til sidst en vigtig del af fællesskabet.

Quillings' vigtigste værktøj indebærer anvendelse af en hattenål, rullende fingre eller quilling værktøjer, til at rulle papir til ønskede former og figurer. Flere figurer er rullet enkeltvis og derefter limet sammen for at konstruere den endelige figur eller design. 

Når vi nu er bekendt med nogle af aspekterne i Quilling, kan vi se på nogle detaljer bag Quillings historie.

Forskning har fastslået, at en form for quilling metaller blev udført så tidligt som midten af 4. og 5 århundrede. Guld og sølv tråde blev anvendt på søjler, vaser og andre objekter. Også smykker blev fremstillet ved hjælp af denne teknik. Denne form for metal quilling var blevet velkendt i 1200-tallet og blev praktiseret på verdensplan.

Konverteringen fra metal til papir skete sandsynligvis i forbindelse med at materialer blev knappe, eller var utilgængelige for lægmand. Metal quilling blev almindeligvis omtalt som ”metal filigran” og som teknikken fik indarbejdet brugen af papir, blev teknikken almindeligvis omtalt som ”papir filigran”. Tidlig brug af papir filigran var primært begrænset til religiøse grupper, til at fremme deres overbevisning og forskønne hellige meddelelser. Papir quilling blev anvendt til mange teknikker magen til smykker og typografier. I 1600 og 1700-tallet blev quilling kunsten udvidet til blandt andet opbevaringskasser til te, design af våbenskjold og fotorammer.

Der er kun få fakta, men mange teorier, som tilskrives oprindelsen af quilling. Nogle siger den blev udviklet i forhistorisk tid, ikke længe efter papir blev opfundet. Andre hævder, at papir quilling blev født i 1200-tallet, hvor nonner var ude af stand til at købe metal filigran, grundet de dyre materialer. Andre mener stadig, at quilling begyndte i Amerika. Og endnu andre mener, at der er beviser på, at  quilling blev anvendt i Middelhavsområdet. Med så mange modstridende påstande, kan ingen sige med sikkerhed, hvorfra quilling stammer, men sikkert er det, at det bærer en virkelig international historie.